Anu 0400 315 156   Jukka 040 523 1251 Lasolantie 59, 53300 LappeenrantaFacebook

Kennel Jäkälän

Jäkälän kennel sijaitsee Jäkälä nimisellä tilalla Lappeenrannan Lasolan kylässä n. 10km Lappeenrannan keskustasta keskellä maaseudun rauhaa.

Laumaamme kuuluu Anun ja Jukan lisäksi kolme lasta Maiju, Jenni ja Niilo sekä tällä hetkellä 7 saksanpaimenkoiraa, 3 kissaa ja vuohi.

Olemme suorittaneet kennelliiton kasvattajakurssin vuonna 2011. Saksanpaimenkoiraliiton kasvattajakurssin aloitimme vuonna 2012, mutta se jäi kesken Jukan ulkomaantyökomennuksen vuoksi. Jatkamme kurssin loppuun kun se seuraavan kerran järjestetään.

Olemme Saksanpaimenkoiraliiton jäseniä ja toimimme SPL Saimaa ry:ssä toimihenkilöinä ja kouluttajina. Saksanpaimenkoirien kasvattaminen alkaa 2014 syntyvällä pentueella. Tavoitteena on kasvattaa terveitä, vietikkäitä ja hyvähermoisia saksanpaimenkoiria, joilla on hyvä toimintakyky.

Anu Laaksolehto

Olen nelikymppinen laborantti ja asunut Lappeenrannassa melkein koko ikäni. Aina kun en ole töissä, tekemiseni ja menemiseni liittyvät lähes poikkeuksetta koiriin. Minut on pätevöity vuonna 2009 SPL Koulutusohjaajaksi ja treenailen oman ryhmän lisäksi SPL Saimaan harjoituksissa neuvoen parhaani mukaan tottisasioissa . Kuntoilumielessä käyn entisenä kilparatsastajana ajan salliessa hevostelemassa.

Ensimmäinen koira, rodultaan mopsi, tuli taloon ollessani 7-vuotias ja siitä lähtien nelijalkainen on kuulunut kalustoon. Vuonna -93 hankin ensimmäisen saksanpaimenkoirani. Suojelua kokeilin jo silloin, mutta koiralla oli selässä vikaa ja se eleli kotikoirana 12-vuotiaaksi asti. Seuraava koirani oli sekalinjainen ja valitettavasti sillä oli huonot lonkat ja se siirtyi kotikoiraksi 1½-vuotiaana. Tämän koiran kanssa todellinen kipinä suojelun harrastamiseen heräsi ja siitä asti koirat ovat olleet enemmän elämäntapa kuin pelkkä harrastus. Ensimmäinen koira, jonka kanssa tein SchH3, oli "Roki", Überdorfs Diapam. Rokia on paljosta kiittäminen: se opetti todella paljon olemalla kaikkea muuta kuin helppo koira. Seuraavana vuoroon tuli "Hemppa" ,Mussukuonon Helmut, jolla on tulos IPO3 ja sen kanssa osallistuin vuoden 2012 SPL:n Suojelun SM-kisoihin. Vuoden -13 kisat jäivät väliin, kun tulosta ei tullut irrotusongelmien takia, ehkä ensi vuonna. Nyt tarhassa on kasvamassa ehkä maailman aktiivisin koira "Jaska", Bacteroides Jabo, ja aika näyttää miten sen kanssa homma sujuu.

Vaikka koirien kanssa puuhatessa aina ei naamaa naurata, haluan kiittää ja kumartaa alkutaipaleella saamistani opeista ja neuvoista Elo Jokista. Tämä kaikki ei olisi mahdollista myöskään ilman miestäni Jukkaa, joka toimii maalimiehenä ja kuuntelee kaikki kitinät sekä treeniporukkaa, joka on motivoitunut ja aktiivinen. Kiitokset siis teille

 Jukka Vanhanen

Olen 37 vuotias aliupseeri ja kotoisin Mikkelistä. Töissä on mukana virkakoirina saksanpaimenkoirauros "Piru" Stroh's Blackjack ja malinoisnarttu "Kyttä". Vapaa-aika kuluu myös koirien parissa. Toimin maalimiehenä SPL Saimaa ry:ssä ja vedämme Anun kanssa omaa treeniryhmää.

Ensimmäinen saksanpaimenkoira tuli lapsuuden kotiin vuonna 1990 ja siitä alkoi innostus tähän hienoon rotuun. Suojeluun lajina tutustuin vuonna 1997 varusmiespalveluksen aikana ollessani koiranohjaaja-aliupseerina Niinisalossa. Vakavampi harrastaminen alkoi 2004 ensimmäisellä työkoirallani "Zululla" Aufgeweckt Pimu, jolla tein SchH1:n. Zulu oli erinomainen jälkikoira, mutta ominaisuudet eivät kuitenkaan olleet riittävät työkoiraksi eivätkä suojelussa kilpailemiseen, joten oli aika hankkia uusi koira.

Hankin puolivuotiaan saksan tuonti "Penon" Mungo von Karthago, jolle saatiinkin sitten koulutettua SchH1-3 ja IPO3. Penokin on luonnostaan vahva jäljestäjä ja sille oli helppo kouluttaa tottelevaisuutta suuren työskentelyhalukkuuden vuoksi, mutta suojelu osuuden kouluttaminen oli välillä haastavaa Penon räjähtävän aggression vuoksi. Penon kanssa osallistuimme vuoden 2012 SPL suojelun SM-kilpailuihin. Peno viettää nyt ansaittuja eläkepäiviä kennelissämme.

Uudeksi työkoiraksi sain "Piru"n Stroh's Blackjack, joka on ollut toimiva niin työ- kuin harrastuskoirana. "Pirulla on tehty SchH1-3 ja IPO3. Pirun kanssa osallistuimme SPL suojelun SM-kilpailuihin 2011.

Tällä hetkellä koulutan lisäksi kennelimme tulevaa jalostusnarttua "Helmiä" Thiarco Efina ja 4 vuotiasta "Aatua" Codar Canil Dharma Kokx.

Suuret kiitokset kuuluvat maalimieskouluttajalleni Elo Jokiselle ja koirieni maalimiehelle Antti Hämäläiselle, sekä tietysti rakkaalle vaimolleni ja omalle tottis ja jälki kouluttajalleni Anulle. Kiitokset myös aktiiviselle treeniryhmälle. Ilman teitä kaikkia ei olisi yhtään koiraa koulutettu.

 

© 2014 Kennel Jäkälän - - Powered by Tucom Oy